Konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w XVII edycji konkursu "Nasze Kulinarne DziedzictwoSmaki Regionów". Jest to konkurs na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną, a jego organizatorem jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, a współorganizatorem na szczeblu wojewódzkim Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie i Urząd Marszałkowski. Głównym celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych produktach żywnościowych, ich promocja, a także przygotowanie wytwórców do zdobywania unijnych certyfikatów.

W załączeni regulaminy oraz formularze zgłoszeniowe XVI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną. 

– Dokumenty do pobrania:

Regulamin-konkursu-nkd-sr

Regulamin-nkd-sr-17-gastronomia-01

Regulamin-nkd-sr-17-produkt-01

Zgloszenie-potrawa-2017 Zgloszenie-produkt-2017

 

Zgłoszenia produktu/produktów oraz dań i potraw należy dokonać przez wypełnienie Kart zgłoszeniowych i nadesłanie do 10 kwietnia b.r (liczy się data nadania) na adres:

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie
89-122 Minikowo

z dopiskiem: NKD – Smaki Regionów

 

Informacje o konkursie

Aleksandra Gajos

tel. 52 386 72 34; 506 392 900