Sezon warsztatowy rozpoczęty.

Po wakacyjnej przerwie Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej znowu tętniło życiem. Za nami bardzo pracowity miesiąc. Gościliśmy wiele grup, dla których zorganizowaliśmy warsztaty o różnorodnej tematyce. Ostatnio dużym powodzeniem cieszą się warsztaty serowarskie. Podczas kilkugodzinnych zajęć można poznać podstawy farmerskiego wytwarzania serów. Kursanci przygotowali 3 rodzajów serów: kwasowo-podpuszczkowy, podpuszczkowy świeży oraz dojrzewający. W zajęciach tych uczestniczyły grupy z Aleksandrowa Kujawskiego, Nakła oraz uczniowie z Zespołu Szkół Rolniczych w Bielicach. Ciekawe 2-dniowe warsztaty odbyły się pod okiem Pani Bogusławy Laskowskiej. Panie z LGD „Partnerstwo dla Krainy i Pałuk” przygotowywały dania bankietowe z wykorzystaniem lokalnych surowców m.in. gęsiny. Było smacznie, elegancko i wykwintnie.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą warsztatową.

Beata Chełminiak tel. 723 692 545