Barwy Lata – Dary jesieni
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy plenerowej Barwy Lata – Dary Jesieni
– otwarcie imprezy
– wystawa
– konkursy:
Ziemniak w kuchni fusion
Konkurs na najlepszą odmianę ziemniaka
Otwarcie imprezy
Targi i konkursy
Nagrodzeni w konkursach:
Laureaci konkursu „ziemniak w kuchni Fusion”
I miejsce: WIKLINOWA ZAGRODA za „Sałatkę farmerską z zielonym twistem”
II miejsce: KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH DĄBRÓWKA NOWA za „Pyzę z kurczakiem curry, sosem orzechowym i azjatycką surówką z marchwi i ogórka”
III miejsce: KGW "PROMYKI" ŁOCHOWICE za „Ziemniaczane brownie z matchą i lodami sezamowymi”
Wyróżnienia:
– KATARZYNA WYSOCKA-KAMIŃSKA za „Roladę ziemniaczaną”
– ANNA WIERZBIŃSKA za „Kartoflane szaszłyki”
– HALINA JAWORSKA za „Zupę krem z ziemniaka”.
Konkurs został zorganizowany w ramach operacji „Dni Pola – nowoczesna rozwiązania w produkcji roślinnej” wpisanej do Planu operacyjnego KSOW+ 2025.
fot:
Jarosław Domiński
Marzena Zwiewka
KPODR w Minikowie