Laureaci konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów”
Przewodnicząca Jury Pani Izabella Byszewska
Komisja oceniająca produkty:
-
Komisja oceniająca potrawy:
-
NAJLEPSZY REGIONALNY PRODUKT ŻYWNOŚCIOWY
-
Podkategoria: produkty i przetwory mięsne
I nagroda:
- Polska surowa wędzona
I nagroda:
Podkategoria: produkty i przetwory z ryb
-
I nagroda:
Podkategoria: produkty mleczne
-
I nagroda:
Podkategoria: miody
-
Wyróżnienia:
-
Podkategoria: przetwory owocowe
I nagroda:
-
Podkategoria: przetwory warzywne
I nagroda nie przyznano
Podkategoria: produkty zbożowe
I nagroda:
-
Podkategoria: wyroby cukiernicze
I nagroda:
Nie przyznano
- W kategorii napoje regionalne:
Podkategoria: napoje bezalkoholowe
I nagroda:
-
Podkategoria: napoje alkoholowe
I nagroda:
Nie przyznano
-
- Inne produkty regionalne:
I nagroda:
NAJLEPSZA POTRAWA REGIONALNA
I miejsce
II miejsce
Świeżonkę z Mroczy
III miejsce
oraz potrawy:
4. Węgorz wędzony w zalewie octowej OLMAT Sp. Zo.o.
fot. Marzena Zwiewka
-
-
-
-
-
-
-
NAJLEPSZY REGIONALNY PRODUKT ŻYWNOŚCIOWY