Laureaci konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów”

Przewodnicząca Jury Pani Izabella Byszewska

Komisja oceniająca produkty:

  1. Komisja oceniająca potrawy:

    1. NAJLEPSZY REGIONALNY PRODUKT ŻYWNOŚCIOWY

      1.  

        Podkategoria: produkty i przetwory mięsne

        I nagroda:

        1. Polska surowa wędzona

         

        I nagroda:

        Podkategoria: produkty i przetwory z ryb

        1.  

          I nagroda:

          Podkategoria: produkty mleczne

          1. I nagroda:

            Podkategoria: miody

            1.  

              Wyróżnienia:

              1.  

                Podkategoria: przetwory owocowe

                I nagroda:

                1.  

                  Podkategoria: przetwory warzywne

                  I nagroda nie przyznano

                   

                  Podkategoria: produkty zbożowe

                  I nagroda:

                  1.  

                    Podkategoria: wyroby cukiernicze

                    I nagroda:

                    Nie przyznano

                     

                    1.  

                      1. W kategorii napoje regionalne:

                       

                      Podkategoria: napoje bezalkoholowe

                      I nagroda:

                      1.  

                        Podkategoria: napoje alkoholowe

                        I nagroda:

                        Nie przyznano

                         

                        •  

                          1. Inne produkty regionalne:

                          I nagroda:

                           

                          NAJLEPSZA POTRAWA REGIONALNA

                          I miejsce

                           

                          II miejsce

                          Świeżonkę z Mroczy

                           

                          III miejsce

                           

                          oraz potrawy:

                          4. Węgorz wędzony w zalewie octowej OLMAT Sp. Zo.o.

                          fot. Marzena Zwiewka