KONKURS KULINARNY – III DZIEŃ

 

 

   

 

Konkurs kulinarny

Sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego

 

6 grudnia, Minikowo,

Centrum Dziedzictwa Kulinarnego

 

Komisja Konkursowa

Walentyna  Jałocha 

Międzynarodowy juror kulinarny, znana także z programu "Europa da się lubić".

 

Wojciech Grześkowiak

 Szef kuchni Pałacu w Lubostroniu. Jest współorganizatorem licznych konkursów kulinarnych, m.in. Festiwalu Kuchni Pałuckiej.
Jego pasją jest kuchnia regionalna i staropolska.
​Gastronomią zajmuje się już od 30 lat. 

 

Krzysztof Leśniewski

Kucharz – pasjonat, miłośnik wszystkiego co regionalne i pałuckie. Promuje lokalną kuchnię podczas różnego rodzaju jarmarków i kiermaszy.
Laureat nagród kulinarnych, w 2014 r wyróżniony statuetką Century w kategorii Pasjonat roku.
Prowadzi fanpage Kuchnia Pałucka na facebooku: facebook.com/kuchniaznin.

 

Drużyny:

Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie
Dominika Małkiewicz, Martyna Lemańska, Julia Rutkowska

Zespół Szkół nr 3 im. Bogdana Chełmickiego w Rypinie
Paulina Nowatkowska, Magdalena Szarszewska, Krystian Paradowski

Zespół Szkół Niepublicznych w Gąsawie
Roksana Batkowska, Monika Kaleta, Tomasz Kozakowski

 

Potrawy konkursowe

Zupa z kurczaka i warzyw

Danie główne
 Pierś kurczaka faszerowana serem pleśniowym i pomidorami suszonymi
Makaron z pesto

Relacja, zdjęcia: Jarosław Domiński

 

 


 

Finały w piątek

Lista finalistów na stronie jutro rano (7 grudnia)