KONKURS KULINARNY – IV DZIEŃ – finał

 

 

   

 

Konkurs kulinarny

Sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego

 

8 grudnia, Minikowo,

Centrum Dziedzictwa Kulinarnego

 

Komisja Konkursowa

Walentyna  Jałocha 

Międzynarodowy juror kulinarny, znana także z programu "Europa da się lubić".

 

Wojciech Grześkowiak

 Szef kuchni Pałacu w Lubostroniu. Jest współorganizatorem licznych konkursów kulinarnych, m.in. Festiwalu Kuchni Pałuckiej.
Jego pasją jest kuchnia regionalna i staropolska.
​Gastronomią zajmuje się już od 30 lat. 

 

Krzysztof Leśniewski

Kucharz – pasjonat, miłośnik wszystkiego co regionalne i pałuckie. Promuje lokalną kuchnię podczas różnego rodzaju jarmarków i kiermaszy.
Laureat nagród kulinarnych, w 2014 r wyróżniony statuetką Century w kategorii Pasjonat roku.
Prowadzi fanpage Kuchnia Pałucka na facebooku: facebook.com/kuchniaznin.

 

W finale biorą udział  drużyny:

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sypniewie
Dominika Nickel, Dominika Mrotek, Patryk Słoma

Zespół Szkół im. Lecha Wałęsy w Kowalewie Pomorskim
Joanna Leszczyńska, Oliwia Słomińska, Aleksandra Pokora 

Zespół Szkół nr 3 im. Bogdana Chełmickiego w Rypinie
Paulina Nowatkowska, Magdalena Szarszewska, Krystian Paradowski

 

Ostateczna klasyfikacja

I miejsce
Zespół Szkół im. Lecha Wałęsy w Kowalewie Pomorskim
Joanna Leszczyńska, Oliwia Słomińska, Aleksandra Pokora 

II miejsce
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sypniewie
Dominika Nickel, Dominika Mrotek, Patryk Słoma

III miejsce
Zespół Szkół nr 3 im. Bogdana Chełmickiego w Rypinie
Paulina Nowatkowska, Magdalena Szarszewska, Krystian Paradowski

 

Tu możesz posłuchać  wywiadów p. Zbigniew Borka z Radia Nakło z sędziami, uczestnikami i organizatorami konkursu 

 

Relacja TVP Bydgoszcz

 

 

Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy sukcesów na kulinarnej ścieżce.

 

Relacja, zdjęcia: Jarosław Domiński